Tip Sewa

Gaji 3 Kali Ganda Lebih Mahal, Ini Tip Kerja Di Singapore

Tidak dinafikan lagi bahawa majoriti rakyat Malaysia yang bekerja di Singapore adalah disebabkan pendapatan yang lebih lumayan. Atas faktor kadar pertukaran matawang antara SGD dengan MYR yang berlipat kali ganda, dengan kerja di kedai makan pun dah nak sama taraf macam kerja bos-bos di Malaysia. Tak adil kalau kita hanya lihat dari aspek pertukaran matawang …

Gaji 3 Kali Ganda Lebih Mahal, Ini Tip Kerja Di Singapore Read More »

Hati-hati Dengan Bilik Sewa Murah! 4 Tip Elak Jadi Mangsa Scammer

Dari membeli, sekarang beralih ke sewa rumah. Senang-senang je scammer tu rembat duit orang yang susah-payah bekerja. Nak cari rumah sewa yang bagus, bukan satu kerja yang mudah. Tapi akan tetap ada orang yang cuba ambil kesempatan. Nak tak nak, anda kena belajar cara untuk elakkan diri jadi mangsa seterusnya. Nak tahu cara? Baca perkongsian ini. Semua …

Hati-hati Dengan Bilik Sewa Murah! 4 Tip Elak Jadi Mangsa Scammer Read More »

jana-pendapatan-online

3 Langkah Mudah Jana Pendapatan Online Sambil Main Media Sosial

Kalau cari pasal jana pendapatan online kat Google, 1001 cara pun boleh dapat. Masalahnya, bila nak buat tu kadang-kadang macam blur je. Lagi-lagi mereka yang pertama kali buat bisnes online ni. Tak perlu pening-pening, sambil scroll Facebook pun boleh buat. Maklumlah zaman sekarang ni, setiap 5 minit je mesti buka apa-apa media sosial yang kita …

3 Langkah Mudah Jana Pendapatan Online Sambil Main Media Sosial Read More »

sewa-bilik-dekat-lrt

Sewa bilik dekat LRT, boleh jimat banyak. Graduan wajib baca ni.

Sudah menjadi norma yang graduan kena keluar dari zon selesa untuk kembangkan lagi kerjaya mereka. Pilihan tempat tinggal terbaik untuk fasa awal kerjaya ni adalah dengan sewa bilik dekat LRT. Maklumlah baru nak mula kerja, gaji pun tak besar lagi. Jadi kenalah cari pilihan yang lebih murah dan jimat. Psikologi belanja orang muda Keghairahan orang …

Sewa bilik dekat LRT, boleh jimat banyak. Graduan wajib baca ni. Read More »

jimat-sewa-bilik

Bagaimana boleh jimat hampir RM1k dengan sewa bilik kondo mewah?

Mula hidup berdikari tanpa bergantung pada duit mak ayah kita memang mencabar. Lagi-lagi bila nak bayar sewa bilik atau rumah. Nak cari tempat nak tidur pun dah makan belanja yang besar. Semua harga naik. Sewa bilik naik, harga makanan naik, nak fikir pasal hutang belajar lagi. Itu baru belanja-belaja besar. Belanja kecil macam bil elektrik, …

Bagaimana boleh jimat hampir RM1k dengan sewa bilik kondo mewah? Read More »

sewa-bilik

Rahsia sewa bilik PERCUMA, siap dapat buat duit ekstra lagi tu!

Tidak dapat disangkal lagi bahawa peruntukan untuk bayar sewa bilik adalah antara yang terbesar dalam perbelanjaan bulanan kita. Jika tak sewa, bayaran bulanan rumah dibeli pun boleh tahan kasar bajetnya. Itu tak termasuk lagi bayar bulanan kerete, motor, dan macam-macam lagi komitmen bulanan yang nak kena bayar. Sebab itu ada yang mencadangkan untuk amalkan konsep …

Rahsia sewa bilik PERCUMA, siap dapat buat duit ekstra lagi tu! Read More »

zero-deposit-skor-ctos

Kenapa bilik sewa zero deposit kami bergantung pada rekod CTOS anda?

Untuk pengetahuan anda, kami mengenakan syarat yang ketat bagi mereka yang mahukan kelebihan zero deposit iaitu dengan periksa rekod CTOS anda. Sebab itulah kami perlukan salinan kad pengenalan anda untuk buat semakan. Sifirnya mudah. Jika rekod CTOS anda cantik, bermakna anda seorang yang berdisiplin, terutama dalam hal berkaitan kewangan. Anda kena faham bila mana tuan …

Kenapa bilik sewa zero deposit kami bergantung pada rekod CTOS anda? Read More »

deco-bilik-shopee

9 Barang Shopee ini boleh buat ruang bilik anda jadi cantik dan nampak mewah

Meskipun hari ni kebanyakan bilik sewa sudah dilengkapi perabot seperti Wetopia, tapi sudah menjadi fitrah manusia untuk buat deco-deco ikut citarasa tersendiri. Tapi kalau terlalu banyak barang juga tak bagus terutamanya bagi ruang bilik. Jangan risau, kami ada senaraikan barangan yang memang sangat berguna dan tidak makan ruang yang banyak pun. Barang-barang ni beli kat …

9 Barang Shopee ini boleh buat ruang bilik anda jadi cantik dan nampak mewah Read More »

kalkulator-sewa-beli-rumah

Sampai bila nak menyewa? Kalkulator ni boleh tolong kirakan. Padu betul!

Memiliki rumah adalah satu pengalaman dan perasaan yang mengujakan. Tapi bila tengok nombor dan buat kira-kira, rasa macam tak masuk akal pula. Beli sesuatu hartanah adalah satu keputusan yang besar. Anda nak kena hadap komitmen dengan bank 30 tahun taw! Ingat tu. Jadi tak salah pun nak menyewa sebab ada orang memang tak suka nak …

Sampai bila nak menyewa? Kalkulator ni boleh tolong kirakan. Padu betul! Read More »

Blog

Locations